top of page

GTTP Research Award házi döntője

Irány Dubai!

A GTTP (Global Travel and Tourism Partnership) által meghirdetett Research Award pályázaton négy csapat indult el idén. A központi téma a „Building a resilient workforce for a sustainable future” volt. A témához kapcsolódóan diákok kutatást végeztek, majd Győrben az országos döntőn prezentálták eredményeiket, ötleteiket a turizmus jövőjét illetően.


Gyurák Rozina és Kovács Kornélia „Endless Future, azaz Végtelen jövő címmel a Z generációt és a rezilienciát vizsgálta meg projektjében. Javaslatokat tettek a turizmus jövőjével kapcsolatosan. Basa Gréta és Kuti Valentina négy sárvári szállodában kutatta a turizmus munkaerőmegtartó erejét. Ők egy plakátot terveztek a szakma népszerűsítése érdekében. Csernák Laura és Sima Márkó a Z generáció munkaerőpiaci igényeit vizsgálta, ők egy mobil alkalmazást javasoltak diákmunka kereséshez. Az országos döntőn a Móri Táncsis Mihály Gimnázium csapata is részt vett. Ők a „More Mór, Nincs megállás” címmel mutatták be a móri szálláshelyek, vendéglátó egységek és borászatok fennmaradásának feltételeit és jövőjét.


Az országos döntő egy egész napos program keretében került megrendezésre, a délelőtt folyamán a versenyzők és felkészítő tanáraik a győri Hotel Famulus Business-és Oktatószállodát látogathatták meg. A következő állomás az Apátúr Sörház főzdéje volt, ahol idegenvezetéssel megismerkedhettek a sörfőzés folyamatával. Ebéd előtt még Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus konferenciatermében egy rövid turizmus szakismertető előadást hallgathattak meg.

Ebéd után a résztvevő csapatok bemutatták projektjüket, válaszoltak a zsűri kérdéseire, majd izgatottan várták az értékelést. Hosszú várakozás után megszületett a döntés, Basa Gréta és Kuti Valentina 10. T osztályos tanulókat érte az a megtiszteltetés, hogy Horváthné Tischler Noémi felkészítő tanárral együtt november közepén elutazhatnak Dubaiba a nemzetközi konferenciára, és ott előadhatják projektjüket angol nyelven. A többi csapat kutatómunkája elismeréseként oklevelet kapott, mely bizonyítja, hogy részt vettek ebben a nemzetközileg támogatott projektben. A jövőben portfóliójukat ékesítheti ez az oklevél.


Horváthné Tischler NoémiA győztes csapatnak Dr Kupi Marcell a zsűri elnöke és Vigh Viktor programigazgató gratulált.A események helyszínt adó győri Széchenyi István Egyetem így számolt be az eseményről:


Comentarios


Recent Posts
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
bottom of page