top of page

Onyx Műhely és Gerbeaud cukrászda

A VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum hagyományaihoz híven szakmai kirándulásokat szervez tanulói számára.  Az Utazás és turizmust tanuló diákok, Dugmanits Ádám osztályfőnök kíséretével Budapestre utaztak. A kirándulás programjai között szerepelt korcsolyázás a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótón, barangolás a Vörösmarty téri Adventi vásárban, valamint a zöld Michelin-csillag elismerést kapott Onyx Műhely és Gerbeaud cukrászda meglátogatása. A hideg idő kedvező volt a korcsolyázni vágyók számára, a Vörösmarty téri Adventi forgatag pedig mindenkinek emlékezetes élményként szolgált. Az Onyx Műhelyről számos szakmai információt szereztek a tanulók, többek között az is kiderült, hogy miért kapott zöld Michelin-csillagot az Onyx. A séf elmondta, hogy az étterem kizárólag 30 km-es körzetből rendel alapanyagot a főzéshez, a kávézaccból olyan étkezési eszközöket gyártanak, amelyek 50 százalékban kávézaccot tartalmaznak. Érdekes információként szolgált a csoport számára az a tény, hogy a zöldség fel nem használható részéből chipset készítenek, amit meg helyben meg is kóstolhatott mindenki.

Szalai Valéria

szakoktató




In keeping with the traditions of the VVSZC Sarvar Technical Secondary School for Tourism, it organizes fieldtrips for its students. The students of the GTTP accompanied by their class teacher Ádám Dugmanits, traveled to Budapest. Among the programs of the trip were ice skating on the Városliget Art Ice Rink and Csónázázótó, wandering through the Advent fair on Vörösmarty Square, and visiting to Onyx Muhely and Gerbeaud patisserie, which received a green Michelin star. The weather was favorable for those who wanted to skate, and the Advent whirlwind on Vörösmarty Square served as a memorable experience for everyone. The students learned a lot of professional information about the Onyx Workshop, including why Onyx received a green Michelin star. The chef said that the restaurant only orders ingredients for cooking from within a 30 km, and uses coffee grounds to produce eating utensils that contain 50 percent coffee grounds. It was interesting information for the group, that chips are made from the non-usable part of the vegetable, which everyone could taste on the spot.

 

Valéria Szalai

vocational teacher



Comments


Recent Posts
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
bottom of page