top of page

AZ UTAZÁS & TURIZMUS PROGRAMRÓL

1986-ban az Egyesült Királyságban jött létre a program, amelyhez a kilencvenes évek elején az elsőként csatlakozott Magyarország Írországgal, Kanadával és Hong-Konggal együtt.   A hazai programgazda, a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület. Az egyesület az Utazás&Turizmus programot, a turizmust és vendéglátást tanító technikumokban a szakmai tantárgyak kiegészítéseként, egyéb középiskolákban utolsó két évében tanítható közismereti tantárgyként ajánlja.

 

A program célja:

  • segíteni a magyar fiatalokat abban, hogy kulturált és igényes turistákká ill. vendéglátókká váljanak;

  • növelni az esélyt arra, hogy a tovább nem tanulók az idegenforgalom területén tudjanak elhelyezkedni;

  • pályaválasztási orientáció;

  • átfogó képet adni a hazai és nemzetközi idegenforgalmi üzletág lehetőségeiről és legfontosabb jellemzőiről.


A program feladataival és tartalmával is arra ösztönöz tanulót és pedagógust, hogy külső információ-forrásokat keressen és használjon. Ehhez van szükség a partnervállalatok hálózatára, olyan cégek segítségére amelyek felismerve a program fontosságát, szívesen segítenek a munkában. Ez a helyi gyakorlattal való szoros kapcsolat teszi a programot világszerte praktikusan hasznossá.

A tárgy az iskolák választása szerint tanítható angol nyelven is. A program végén a tanulók oklevelet kapnak, érettségi vizsgát is tehetnek, és a tárgyban elért eredményük a bizonyítványba is bekerül.

Lehetőség van a nemzetközi üzleti partnerek által jóváhagyott Passport to the World tananyag tanulására is.  Ennek sikeres elsajátítása után a diákok angol nyelvű oklevelet kapnak, amely igazolja az elsajátított kompetenciákat.

bottom of page