top of page

Utazás és turizmus tanári konferencia

Turisztikai trendek, az U&T program jövőjeOktóber 16-18. között rendezte meg a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület a Sárvári Turisztikai Technikumban az Utazás és Turizmus program tanári konferenciáját, melynek alcíme a Turisztikai trendek, az U&T program jövője volt.

A résztvevők köre három csoportra oszlott. Egyrészt azokból az iskolákból érkeztek tanárok, ahol a program működik. Így jöttek Mezőberényből, Gyomaendrődről, Budapestről, Mórról, Nagykőrösről kollégák. A programokon természetesen részt vettek az STT oktatói vendégként és előadóként egyaránt. Végül, de nem utolsó sorban a technikum diákjai is meghallgathatták a plenáris előadásokat a díszteremben.


Dr. Kupi Marcell (PhD, oktató és kutató, SZE) a Kihívások a turizmusban c. előadásában a világjárvány és a jelenleg zajló gazdasági válság (infláció, energiaár-robbanás) hatásairól beszélt. A problémák mellett lehetséges megoldásokról is hallhattunk. Az előadás része volt a digitalizáció megjelenése is a turizmusban, fókuszálva a V4-es országokra.


Szőke Tünde (tanársegéd, PhD hallgató, Soproni Egyetem) Az egészségturizmus és a lassú mozgalmak kapcsolódási pontjai c. prezentációját szintén a díszteremben tartotta. A lassú mozgalmak napjainkban egyértelműen a felelősségteljességet és a fentarthatóságot célozzák meg az idegenforgalom területén, ami napjaink energiaválságára egyik leghatékonyabb megoldás.


A konferencián Holpert Krisztina Sárvár turizmusáról, a Tourinform irodáról és a TDM kapcsolatáról mesélt. Hevér Mihályné igazgató, Nagy Marietta és Langerné Varga Zsófia oktatók a Sárvári Turisztikai Technikumban zajló szakmai munkát, míg Vigh Viktor egyesületi elnök az Utazás és turizmus programban zajló fejleményeket mutatta be a hallgatóságnak.


A konferenciának szállását és vendéglátását a partnerek biztosítottak: Bassiana Hotel, Brick Bistro, Neo Étterem és Kávézó. A konferencia szakmai részének gyakorlati oldalát képviselte a műhelyfoglalkozás, az iskola körbejárása és a Spirit Hotelben a háznézés.

Comments


Recent Posts
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
bottom of page